9 Νοε 2010

Πόσο περίεργο είναι..

... να βλέπεις μια φίλη που έχεις μοιραστεί χρόνια και χρόνια μαζί της και που στο μεταξύ έχουν χωρίσει οι δρόμοι σας... πόσο περίεργο είναι να τη βλέπεις και να συμπεριφέρεται λες και δε σε γνωρίζει.

Κι όμως η φωνή της, οι κινήσεις της, το βλέμμα της, οι λέξεις που χρησιμοποιεί, τα ρούχα της, το χαμόγελο της, τα χέρια της, όλα μα όλα να είναι τόσο μα τόσο οικεία. Σχεδόν σαν να βλέπεις, ν'ακούς, να αισθάνεσαι τον εαυτό σου.

Κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια να τη δεις. Πως εκμηδενίζονται τα χρόνια σε λίγα δεπτερόλεπτα. Πως γίνονται σκόνη κι είναι λες και ήσουν πριν λίγα λεπτά μαζί της.. κι όχι πριν σχεδόν δέκα ολάκερα χρόνια. 

Παράξενη που είναι η ζωή. 

~

Ανάφερα την συγκεκριμένη πρώην φίλη στο μπλογκ εδώ γιατί την είχα στο μυαλό μου. Την είχα δει όνειρο και γι'αυτο τη θυμήθηκα και τώρα εμφανίστηκε στο μάθημα των Ισπανικών! Ναι, έτσι απλά. Επιβεβαιώθηκε γι'αλλη μια φορά αυτό που σας έλεγα ότι μ'αυτή την κοπέλα έχουμε μια περίεργη σχέση. Έχω τόσα χρόνια να τη δω και ξαφνικά τη βλέπω στο όνειρο μου για να εμφανιστεί απ'το πουθενά απροσδόκητα μπροστά μου.  Κι όχι δεν είχαμε καμιά επαφή τόσα χρόνια. Δεν υπήρχε τρόπος να ξέρει ότι θα πάω σ'αυτό το μάθημα όπως δεν υπήρχε τρόπος να ξέρω εγώ ότι θα πήγαινε αυτή. Κι όμως ορίστε αρχίσαμε μαζί μαθήματα..

14 σχόλια:

  1. Θα πρέπει να σου έχει συμβεί κι άλλες φορές, μπορεί όχι το ίδιο, είναι η 6η αίσθησης του ανθρώπου κι όσοι την έχουμε, γνωρίζουμε καλά τι εννοείς κ χωρίς αμφιβολία. Ελπίζω σε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν η Λίζα να έχει αλλάξει, προς το καλλίτερο. Καλό σου μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σουρεάλ συνάντηση-κατάσταση!
    Δεν μπορώ να μη σταθώ, απομονώνοντάς το, στο "πρώην" φίλη, που γράφεις. Με ξενίζει κάπως. Αυτό το επίθετο, κατά τη δική μου θεώρηση των πραγμάτων, δεν ταιριάζει σε φιλίες, φίλους-ες, δεν υπάρχουν πρώην φίλοι. Εννοώ πως, αν καταγραφεί κάποιος μέσα μου ως φίλος, παραμένει φίλος. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
    Την καλησπέρα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Evie μου έχει συμβεί κι άλλες φορές. Έχω αυτό που λες 6η αίσθηση. Αλλά με αυτή την κοπέλα λειτουργεί πιο συχνά.
    Αν έχει αλλάξει προς το καλύτερο θα φανεί νομίζω αργά ή γρήγορα :)
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. absentminded είτε μ'αρέσει είτε όχι είναι πλέον πρώην γιατί πέρασαν πολλά χρόνια.
    όλα όσα μοιραστήκαμε όμως ήταν στη βάση μιας δυνατής φιλίας που πέρασε από πολλά. αν διαβάσεις το κείμενο όταν πατήσεις το "πρώην φίλη" θα καταλάβεις :)
    και φυσικά ό,τι κι αν έγραψα εδώ δεν τα'χω περιλάβει όλα.. ζήσαμε μαζί πολλά γι'αυτό είναι τόσο οικεία σαν τον εαυτό μου, ή την αδελφή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε συμβαίνει καμιά φορά να εξαφανίζεστε λόγω καταστάσεων, αφήστε τα ισπανικά, κέρνα την ένα καπουτσίνο και θα την ξανακάνεις δική σου, χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. astakouli τσακωθήκαμε, δεν χωρίσαμε λόγω της ζωής :)
    τώρα αν θα πάμε για καπουτσίνο θα δείξει αλλά δεν το πολυβλέπω :))))

    υγ. το χοχοχο είναι απ'τον άγιο βασίλη; αχ Θέε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι παιδικοί μας φίλοι έστω και αν τσακωθήκαμε μαζί τους, φτάνουν πιστεύω πιο εύκολα στην ουσία μας, επειδή μας ξέρουν από την εποχή που ήμασταν πιο αγνοί, που δεν είχαμε μπει σε καλουπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mana δίκιο έχεις. Ειδικά φίλοι που έζησες μαζί τους για χρόνια μακριά από οικογένεια ή άλλο δίκτυο υποστήριξης είναι ή υπήρξαν μέλη της οικογένειας σου.
    Εγώ πάντως θέλω να ξανασυνδεθούμε. Θα δείξει αν θέλει και κείνη. Τη Δευτέρα θα συναντηθούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/11/10, 3:55 μ.μ.

    Ποτέ δεν είναι αργά να τα ξαναβρείτε! Αν φυσικα κι εκεινη σε βλέπει στον υπνο της, υπαρχει θέμα!

    καποια σχέση μεταφυσικη ισως...

    :)))

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (Cou) Coula μου δεν ξέρω αν με βλέπει στον ύπνο της και κείνη. Όντως αν αυτό συμβαίνει θα είναι μεταφυσικότατη! :))))
    Αν είναι αργά να τα ξαναβρούμε θα δείξει. Εγώ εχω την καλή διάθεση. Δεν ξέρω εκείνη όμως..

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δώσε μια ευκαιρία εσύ,δεν είναι κακό,μα να ξερεις τίποτα δεν θα είναι όπως πριν...
    καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για κάποιο λόγο ξανασυναντηθήκατε.
    Ή για να γίνετε καλύτερες φίλες απ' ό,τι υπήρξατε στο παρελθόν ή για να τελειώσει μια και καλή αυτή η ιστορία.
    Οι άνθρωποι βέβαια αλλάζουν...
    Ίσως όχι στον πυρήνα τους, αλλά σε πολλά άλλα περιφερειακά σημεία.
    Αυτό μπορεί να σας φέρει πιο κοντά ή να σας απομακρύνει τελείως.
    Θα δείξει... :)

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΟΥΛΗ ευκαιρια θα δώσω σίγουρα.. όμως πρέπει να δώσει κι εκείνη. Έχεις απόλυτο δίκιο πάντως, ό,τι κι αν γίνει τίποτα δε θα'ναι το ίδιο.

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Lilith μου νομίζω έχεις δίκιο. Κάποιος λόγος υπάρχει που το "σύμπαν συνομώτησε" που λέει κι ο αλήτης ο Κοέλιο :))))
    Η συγκεκριμένη κοπέλα δε νομίζω να άλλαξε αλλά θα φανεί. Τα βασικά στοιχεία της είναι σίγουρα τα ίδια αλλά ίσως όπως λες σε κάποια πράγματα να έχει κάπως αλλάξει. Θα δείξει!

    Πολλά φιλάκια και καλή μέρα να'χουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...