8 Νοε 2010

Ταξιδάκι

Στην Αθήνα για λίγες μέρες κι ανακάλυψα αυτό στο μετρό, που πολύ μου άρεσε!
 
 
Κατ'άλλα είδαμε την ΑΕΚ με την Άντερλεχτ. Παγωνιά στο γήπεδο αλλά ωραίο παιχνίδι. Μ'αρέσει πολύ πως ενώνονται στις κερκίδες όλοι οι φίλαλθοι υπερ της ομάδας. Κάτι που χάνεται όταν βλέπεις παιχνίδι στην τηλεόραση. 
 
 
 
Παρακολουθήσακε και τη θεατρική παράσταση "Συμπέθεροι απ'τα Τίρανα" που είχε πολύ γέλιο. Το θέατρο ήταν γεμάτο. Η κοπέλα στο ταμείο ήταν στην καλύτερη περίπτωση αγενής. Ούτε που ρωτήσε που θέλαμε να κάτσουμε, μας έβαλε όπου ήθελε και όταν τη ρώτησα μου έδειξε εκνευρισμένη που μας είχε ήδη βάλει... Φυσικά τη δικαιολογώ γιατί καθόταν σε ένα δωματιάκι που ίσα-ίσα χώραγε η ίδια και της είχαν βάλει κι ένα τύπο μαζί-ήταν τόσο στενά που δεν μπορούσε να σηκώσει τα χέρια της να δακτυλογραφήσει χωρίς να κτυπά πάνω του. Όμως ο θεατής τι φταίει; Πάλι καλά που η παράσταση άξιζε τον κόπο. Αν τύχει να πάτε Αθήνα πηγαίνετε να τη δείτε!
 
Οι δρόμοι ανεξαρτήτως ώρας γεμάτοι κόσμο. Και το γράφω εδώ γιατί είχα διαβάσει σε κάποια μπλογκς ότι είναι άδεια η Αθήνα τα βράδυα γιατί ο κόσμος φοβάται και τα λοιπά. Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Και ενώ δεν ήταν σαββατοκύριακο τα μαγαζιά ήταν γεμάτα κι ο κόσμος ψώνιζε. Πολύ καλές τιμές και προσφορές είχαν τα περισσότερα καταστήματα κι αυτό σίγουρα βοήθησε. 
 
Οι δικοί μας μαγαζάτορες να το δουν, που απ'τη μια παρακαλούν τον κόσμο να ψωνίσει (καθημερινά μου στέλνουν sms για προσφορές και εκπτώσεις, όταν πάω όμως βλέπω ότι οι εκπτώσεις ισχύουν για εμπόρευμα κάποιων χρόνων ή καλοκαιρινό που έμεινε απούλητο) κι απ'την άλλη οι τιμές είναι εξωφρενικές. Δε γίνεται να πουλάς κύριε ένα απλό, μακό μπλουζάκι 25-30 ευρώ και να περιμένεις να ψωνίζει ο κόσμος. Ξύπνα και προσαρμόσου ή απλά περίμενε να πέσουν οι πωλήσεις στα τάρταρα. Ο καιρός που ο κόσμος έτρωγε κουτόχορτο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Έπειτα υπάρχουν τα ψώνια στο εξωτερικό σε συνδυασμό με διακοπούλες ή ακόμα πιο καλά τα ψώνια απ'το ιντερνετ που προσπερνώ εσένα τον μεσάζοντα και πληρώνω καλές τιμές για καλής ποιότητας εμπόρευμα.

Προεκλογικές μέρες αυτές που ήμασταν Αθήνα και κατάλαβα ότι ο κόσμος δεν πολυ-ασχολείται. Είχε συγκεντρώσεις αλλά συμμετοχή πεσμένη. Φυσικά τα αποτελέσματα μου φάνηκαν κάπως σχιζοφρενικά.. αλλά δε θέλω να επεχταθώ γιατί δε μ'αρέσει να ασχολούμαι με την πολιτική.

Όμορφη η Αθήνα μου φάνηκε όπως πάντα. Την αγαπώ πάρα πολύ και χαίρομαι να πηγαίνω όσο συχνά μπορώ. Ειδικά τέτοια εποχή που δεν κάνει πολύ ζέστη, ούτε πολύ κρύο κι έχει τόσα πολλές επιλογές για εξόδους είναι ιδανικό ένα ταξιδάκι, έστω και σύντομο!



13 σχόλια:

  1. καταρχάς σουπερ οι αλλαγές σου,από Αθήνα ψώνισες μπακραουντ? τυχερουλα πήγαμε και στην ΑΕΚ,αν κέρδιζε και η ομάδα θα ευχαριστιόταν το αμόρε..
    μια χαρά τα λες για τους μαγαζάτορες, και εδώ μια από τα ίδια!! να ξανά έρθεις και να περάσεις έτσι..φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας λες τώρα... Επεθύμησα πολλά ταξίδι, ειδικά για καμμιά ωραία κωμωδία σε θέατρο στην αθήνα δε θα έλεγα όχι. (Τωρά συγχίστηκα, ποιο είναι το σωστό, κωμωδία, κομωδία ή κωμοδία;, νομίζω το πρώτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν Φούλη μου οι αλλαγές μου :)
    Είναι λες και πήγα στ'αστέρια ;)
    Το πρώτο ημίχρονο δε μας έπιανε κανένας αλλά το δεύτερο κουραστήκαμε γι'αυτό ήρθαμε ισοπαλία.
    Όσο για τους μαγαζάτορες νομίζω εκμεταλεύονται κάτι που πλέον δεν έχουν: την αποκλειστικότητα. Απλά δεν το'χουν συνειδητοποιήσει ακόμα ότι την έχασαν και συμπεριφέρονται όπως πριν. Εγω ξέρω πολύ κόσμο που ψωνίζει απ'το ιντερνετ ή πάει ταξίδι για ψώνια και δεν ψωνίζει από δω με τίποτα. Καιρός είναι να ξυπνήσουν και να δουν ότι μας διώχνουν με την αισχροκέρδια τους.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκουλουκούιν να πας Αθήνα. Έχει ένα σωρό παραστάσεις και οι πιο πολλές φαίνεται να αξίζουν τον κόπο.
    Κωμωδία είναι ναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/11/10, 9:06 π.μ.

    Η Αθήνα δεν αδειάζει ποτέ!

    Ειναι πανέμορφη και να έρχεστε πιο συχνά!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Cou) Coula μου η Αθήνα είναι όντως πανέμορφη και πολύ χαίρομαι που συμφωνείς, γιατί συνήθως οι περισσότεροι διαφωνούν.

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ωραία η Αθήνα και πολύ όμορφο το κλίμα έτσι όπως μας το μεταφέρεις! Η Αθήνα έχει πάντα κάτι ζωντανό και ξεχωριστό... που σίγουρα δεν το βρίσκεις στην Λευκωσία... Τώρα για αυτά που λες για τα καταστήματα στην Κύπρο δεν νομίζω να αλλάξει κάτι και να καταλάβουν... εγώ αγοράζω πλέον τα περισότερα από το ίντερνετ και όταν πάω στα μαγαζιά απλά κοιτάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώστε ταξιδάκι πήγες τελικά!
    Κι' εγώ που ανησύχησα... :)
    Έχεις απόλυτο δίκιο για τους μαγαζάτορες.
    Αν δεν συνέλθουν εγκαίρως, θα πάνε από κει που ήρθαν κι' άλλοι!
    Χαίρομαι που πέρασες ωραία αν και πραγματικά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι είσαι ποδοσφαιρόφιλη! :)

    Φιλιά πολλά!!!

    ΥΓ: Ωραίο το theme με τον έναστρο ουρανό. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελένη μου εγώ τους τα λέω, αν θέλουν ακούνε. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κάνουν κάτι γιατί ο κόσμος μόνο κοιτά όπως λες ότι κάνεις κι εσύ όπως κάνω κι εγώ, αντί να ψωνίζει.

    Η Αθήνα είναι μια κούκλα. Το κλίμα της είναι φοβερό, και δεν εννοώ τον καιρό ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lilith μου γιατί ανησύχησες; Καλά είμαι δόξα σοι ο Θεός!
    Ποδοσφαιρόφιλη δεν ήμουν αλλά ούτε και είμαι ιδιαίτερα. Απλά ο καλός μου είναι αεκτζής μέχρι τα μπούνια και μου κόλλησε την αρρωστια του! :)))))
    Φιλάκια πολλά!

    υγ. κι εμένα μου άρεσε, το ανακάλυψα τότε που έγραψα για τη σουπερνόβα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. stella μου ευχαριστώ! :)
    καλά πέρασα. η επιστροφή είναι το δύσκολο κομμάτι. ανώμαλη προσγείωση που λένε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολύ χαίρομαι που πέρασες καλά :-)

    αχ η αθήνα... μου λείπει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...