12 Μαΐ 2010

Βαθύ γαλάζιο

Τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να'ναι πολύ ευσυγκίνητη. Σήμερα για παράδειγμα έβλεπα ένα αφιέρωμα στη πανέμορφη Θάσο (http://www.thassosisland.gr/) κι έκλεγα γοερά. Έκλεγα με την απίστευτη, απέραντη ομορφιά της Ελλάδας που τόσο ζηλεύουν οι ξένοι και προσπαθούν με διάφορους δόλιους τρόπους να την αρπάξουν μέσα απ'τα χέρια μας.

Ειλικρινά τους καταλαβαίνω γιατί ό,τι ομορφιές και να'χουν στις δικές τους χώρες (όλες οι χώρες άλλωστε έχουν όμορφα σημεία) ελάχιστες χώρες έχουν αυτό το καταγάλανο που απλώνεται σ'ουρανό και θάλασσα. Λίγες έχουν τόσα νησιά και παραλίες τόσο προσιτές, με ζεστά νερά και αμμουδιά χρωματισμένη σαν από χέρι ζωγράφου. Λογικό δεν είναι να ζηλεύουν; Να επιβουλεύονται;


Οι φωτογραφίες είναι από το www.xblog.gr
www.thassos-holidays.gr
http://agnanti-elisavet.gr/
Tέλος ρίξτε και μια ματιά στο πολύ καλό μπλογκ http://ellinikanisia.blogspot.com όπου μπορείτε να δείτε καταπλητικές φωτογραφίες από πολλά ελληνικά νησιά που ξετρελλαίνουν ντόπιους και ξένους.

16 σχόλια:

  1. Πω πω η τρίτη φώτο είναι απίστευτη!! δεν εχω πάει
    Θάσο !!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δωροθέα.. Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ κλαίω επειδή διακοπές δε βλέπω να κάνω λίαν συντόμως.. Και οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε και ιδιέταιρα την ήδη διαταραγμένη ψυχολογική μου κατάσταση που ζητά επειγόντως διακοπές και ξεγνιασιά. Ααααχχχ!! Άτιμες υποχρεώσεις..


    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φούλη μου αν προγραμματίζεις διακοπές σκέψου το για Θάσο :) Από ότι άκουσα είναι από λιμάνι κοντά στην Καβάλα μισή ωρίτσα.
    Καλημέρα

    Γλαύκη όλοι μας αρχίσαμε να θέλουμε και να χρειαζόμαστε.

    Κασσάνδρα καλωσήρθες. Ελπίζω φέτος να κάνω διακοπές.. θα δείξει. Πάντως αν το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά υποχρεώσεων τότε προσπάθησε να ξεφύγεις έστω και για ένα σαββατοκύριακο. Καλό θα είναι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω αυτή τη στιγμή που βρέχει έξω το ποστ σου και είμαι με το αμόρε. "Μωρό έχεις πάει ποτέ στη Θάσο?", " Όχι αλλά θα ήθελα να πάω, λένε ότι είναι υπέροχα και καταπράσινα", έχουμε ήδη ψάξει πού θα μείνουμε, πώς θα πάμε και για πότε περίπου το λέμε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Estrella δε μπορείς να φαναστείς τι μεγάλη χαρά μου δίνεις που η ανάρτηση μου στάθηκε αφορμή να αποφασίσετε να επισκεφτείτε το πανέμορφο αυτό νησί.
    Θα περιμένω όταν με το καλό πάτε και γυρίσετε εμπειρίες γιατί άλλο να βλέπουμε τις φωτογραφίες κι άλλο να το ζούμε το νησί ε; :))
    Φιλιά να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Daisy,

    είναι καταπληκτικό το νησί. Βέβαια παλαιότερα που δεν είχαν χτίσει ακόμα και τις πέτρες ήταν ακόμα πιο όμορφο. Και μην ξεχνάμε ότι έχει καεί και δύο φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω πάει διακοπές στη Θάσο και ήταν τέλεια! Καλό Σαββατοκύριακο Daisoύλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NdN Καλημέρα! Ποιες πέτρες εννοείς? Δεν ήξερα ότι έχει καεί δυο φορές... Κρίμα

    Ντόροθυ ελπίζω κι εγώ να πάω αν όχι φέτος τα επόμενα χρόνια σίγουρα. Καλή Κυριακή!

    mahler όντως! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παράδεισος φαίνεται...!
    Αχ...
    Διακοπές!
    Τι'ναι αυτό είπαμε ακριβώς; :)))

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Lilith μου διακοπές ναι ναι ναι διακοπές! Να πάμε και φέτος ε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΑΣ:))))))
    ΠΩ ΠΩ!!!!!ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ.ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκρουτζάκο μου καλή βδομάδα! Χαίρομαι που σου άρεσαν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μύρισε καλοκαίρι με τις φωτογραφίες αυτές. Πρώτα απόλα πρέπει εμείς οι ίδιοι να εκτιμήσουμε τις ομορφίες αυτές. Στο τέλος δε θα μείνει έκταση νησιού χωρίς χτισμένα εξοχικά και παραλία χωρίς τσιμέντο και σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. zekia μου όντως μύρισε καλοκαίρι. Γι'αυτό τις έβαλα :)
    Πάντως αυτό που λες ξύνει πληγές γιατί τώρα τελευταία κτίζονται κι άλλα πολυτελή σπίτια στην παραλία πάνω κι έχουν κόψει ένα σωρό αινώβια δέντρα για να κτίσουν και να γεμίσουν τσιμέντο την παραλία. Μια μπουλντόζα χρειάζεται να τα πάρει όλα κάτω και μετά να πάει να πάρει σβάρνα κι όλους αυτούς που τους δίνουν τις άδειες.
    Καλήμερα και καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...