14 Ιαν 2010

DaisyCrazy - Γαστρεντερίτιδα 1-1

Από το Σάββατο το βράδυ με ισοπέδωσε κυριολεκτικά μια γαστρεντερίτιδα με εμετούς, διάρροιες, ναυτία, πυρετό, πόνο στην κοιλιά και στα κόκαλα και δε συμμαζεύεται. Από τότε την βγάζω στο κρεβάτι με ρύζι και χαμομίλι. Νιώθω ολίγον τι γριά αλλά φτάνει να'ναι περαστικό να φύγει κι αυτό.




Ο πυρετός που είχα πάντως ήταν το κάτι άλλο, έβλεπα όλα τα χρώματα πιο έντονα και οι σκέψεις μου ήταν ασύνδετες και εντελώς παντελώς άσχετες μεταξύ τους :) Αυτό είναι το fun κομμάτι του πυρετού φυσικά.. γιατί είναι και το άλλο που μια παγώνα και δεν μπορούσα να ζεσταθω με τίποτα και μετά ψηνόμουνα και δεν μπορούσα να δροσιστω με τίποτα. Ήταν χάλια.

Ο πυρετός μου θύμισε μια παλιά φίλη και συμφοιτήτρια τη Φωτεινή - καλή της ώρα όπου και να'ναι - που είχε επί ένα χρόνο και βάλε πυρετό και μπαινοέβγαινε στα νοσοκομεία. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να της βρουν τι είχε κι ο πυρετός εκεί κολλημένος στο 39. Θυμάμαι είχε έρθει να δώσει εξετάσεις με τον πυρετό να την καίει. Πως μπορέσε να δώσει μάθημα με τον εγκέφαλο ουσιαστικά να ψήνεται δεν το κατάλαβα ποτέ.

Τελοσπάντων μετά από κανένα χρόνο κι όταν παιζόνταν αν θα την έβγαζε καθαρή ή όχι η Φωτεινή μας, ανακάλυψε κάποιος κατά λάθος - καμιά σχέση με Χάουζ - ότι είχε αμελητέο πυρετό γιατί είχε πάει στο χωριό το περασμένο καλοκαίρι κι είχε πιεί γάλα άβραστο απ'την κατσίκα. Και σώθηκε στο παρα πέντε η Φωτεινή ευτυχώς.

Πάντως σήμερα είμαι κάπως καλύτερα γιατί έπεσε ο πυρετός και υποχώρησαν τα άλλα συμπτώματα. Φυσικά είμαι πλήρως αφυδατωμένη και με πόνους στην κοιλιά ακόμα, αλλά δε νιώθω εντελώς χάλια.

Έχω προσέξει ότι το βράδυ νιώθω πάντα χειρότερα. Χθες για παράδειγμα πονούσα τρομερά και δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά μετά το χθεσινοβραδινό εφιάλτη που τριγυρνούσα μες τα σεντόνια σαν την άδικη κατάρα και δεν τολμούσα να σηκωθώ αλλά ούτε πετύχαινα πουθενά τον ύπνο, σήμερα κατάφερα να σηκωθώ και να καθίσω στον καναπέ! Γιούπι :)

Θα τα ξαναπούμε όταν θα'μαι πιο καλά. Σύντομα ελπίζω.

12 σχόλια:

  1. Καημενούλα, περαστικά σου!!!! Τα πέρασα μέσα στις γιορτές αλλά όχι σε αυτή την έκταση. Ελπίζω να είσαι καλύτερα σύντομα. Βγες στην ζυγαριά μόλις καταφέρεις να σταθείς χωρίς να ζαλίζεσαι. Ήταν το μόνο ευχάριστω στην όλη μου κατάντια. :οΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω που σε βρήκε η άτιμη και σε ταλαιπωρεί;
    Περαστικά σου και γρήγορα.
    Αυτό με τον πυρετό το ξέρω και το πέρασα και πρόσφατα απαπα δεν αντέχεται αλλά και κανένα από τα συμπτώματα που ανέφερες,
    Περαστικά σου καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικα σου μικρη μου! Παθαινω και εγω συχνα γαστρεντεριτιδες και οχι μονο και σε καταλαβαινω.. Δεν φανταζομαι με τα σεντονια να κανεις το κασπερ το φαντασματακι :)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περαστικά!!! πολύ δύσκολη η γαστρεντερίτιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά σου!!
    Είναι απο τις ποιο άσχημες αρρωστίες, δυστυχώς!

    Κι πάλι περαστικά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περαστικα βρε κουκλα!
    ο πονοκοιλος κι εμενα δεν μου περναει 6 μηνες τωρα!

    υπομονη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η χειρότερη αρρώστια!
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ ΜΑΖΙ;;;
    Κόλαση πρέπει να πέρασες!
    Περαστικά!
    Σήμερα φαντάζομαι θα είσαι ήδη καλύτερα...

    Φιλιά πολλά (από μακριά βέβαια... μην κολλήσω κιόλας!) :)))

    ΥΓ: Πόσα κιλά μπορεί να έχασες μέσα σε 3-4 μέρες; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Alice World ευχαριστώ! Ναι το μόνο θετικό είναι τα κιλά που έφυγαν :))

    Σταλαγματιά ευχαριστώ καλό μου κοριτσάκι. Όταν ξέρεις ότι είναι περαστικά αντέχονται τα συμπτώματα. Για μένα το χειρότερο ήταν ο εμετός. Νόμιζα θα βγάλω τα άντερα μου κυριολεκτικά. Άσε να μην τα θυμάμαι καλύτερα.

    Marouli μου ευχαριστώ. Εσύ θα με καταλαβαίνεις αφού το περνάς συχνά. Έχω και μια ευαισθησία στα έντερα και μάλλον γι'αυτό με έπιασε πιο έντονα.. Δεν ξέρω. Κάσπερ δεν έκανα με τα σεντόνια αλλά έτσι που'χα χωθεί σκηνή Ινδιάνου μάλλον έκανα :)

    Ουφ! μου ευχαριστώ. Ναι η άτιμη είναι.

    Stratos μου να'σαι καλά ευχαριστώ!

    spy_force Στελλίτσα μου ξέρεις τι περνώ. Υπομονή έκανα και τώρα ευτυχώς καλύτερα :)
    Φιλιά

    Lilith μου κόλαση ναι. Είμαι καλύτερα ευτυχώς.
    Φιλιά από μακριά ;)

    ΥΓ. Έχασα 3!!! Μιλάμε απίστευτο κι όμως αληθινό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μια συμβουλή :
    Το χαμομήλι , δεν είναι και ό, τι το καλύτερο για την γαστρενερίτιδα , γιατί κινητοποιεί ακόμα περισσότερο το ήδη σε 1000 ρίχτερ ευρισκόμενο έντερο . Να προτιμάς το μαύρο τσάι με λεμόνι (που είναι ελαφρό αντισηπτικό του εντέρου) ή το αφέψημα μαντζουράνας .
    Περαστικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σίλια μου μα το χαμομίλι μου το πρότεινε ο γιατρός... εγώ συνήθως για έντερα έπινα δυόσμο.. μου ειπε ότι τάχα βοηθούν οι καταπραϊντικές του ιδιότητες..
    Χμ θα δοκιμάσω τις προτάσεις σου οπωσδήποτε γιατί έγινα πολύ του τσαγιού με τη γαστρεντερίτιδα.. κάτι σαν εγγλέζα ένα πράμα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/1/10, 1:21 μ.μ.

    Περαστικά βρε αγάπη! Ξεκουράσου και μάζεψε δυνάμεις για να επιστρέψεις δριμύτερη!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Lydia μου ευχαριστώ πολύ! Ευτυχώς τώρα πια είμαι εντελώς καλά ;)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...