21 Ιαν 2010

Δωράκι απ'τον μπλογκερ

Λοιπόν όσοι έχετε παρατηρητικότητα θα δείτε ότι πάνω ψηλά πρόσθεσα μια άλλη σελίδα δίπλα από την αρχική εκεί δηλαδή που έχω τις αναρτήσεις μου. Την έχω ονομάσει Περί /About κι εκεί έγραψα λίγα πραγματάκια για μένα να διαβάσετε όσοι ενδιαφέρεστε.

Τώρα πως το έκανα αυτό; Είναι ένα νέο χαρακτηριστικό/feature που προσφέρει ο μπλογκερ ώστε να μπορεί ο καθένας να φτιάξει άλλες σελίδες πέρα από την αρχική του όπου να βάλει ό,τι του κατεβεί από ενδιαφέροντα, χόμπυ, φωτογραφίες, παραπομπές σε άλλες σελίδες και γενικά οτιδήποτε σκεφτεί.

Τι είναι οι Σελίδες στον μπλογκερ; Είναι σελίδες που μας επιτρέπουν να δημοσιοποιήσουμε και μοιραστούμε στατικές πληροφορίες. Οι σελίδες είναι μόνες τους μεν, αλλά συνδέονται άμεσα με το μπλογκ μας. Για παράδειγμα μπορούμε όπως έκανα εγώ να φτιάξουμε μια σελίδα που αναφέρεται σε πληροφορίες για το μπλογκ μας ή εμάς, ή να φτιάξουμε μια σελίδα με πληροφορίες για το πως μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί μας και να την ονομάσουμε π.χ. Επικοινωνία.  

Πως τις φτιάχνουμε αυτές τις σελίδες; Είναι πολύ απλό απλά ακολουθείστε τις πιο κάτω οδηγίες ή για τους αγγλομαθείς διαβάστε απευθείας από το μπλογκ του μπλοκερ blogger in draft.

1) Ενεργοποιείστε το μπλογκερ in draft αλλιώς όλα τα πιο κάτω δεν θα λειτουργήσουν (πατήστε πάνω για μεγέθυνση.


2)  Δημιουργούμε τις σελίδες με παρόμοιο τρόπο που γράφουμε τις αναρτήσεις στο μπλογκ. Από το Blogger in Draft επιλέγουμε το Posting | Edit Pages tab, και μετά πατάμε  New Page όπως φαίνεται πιο κάτω (μπορούμε να φτιάξουμε μέχρι 10 σελίδες).



4) Ακολούθως γράφουμε ό,τι θέλουμε στην νέα μας σελίδα και πατάμε Publish Page όπως πατάμε "Publish post" όταν τελειώσουμε με μια ανάρτηση.

5) Την πρώτη φορά που θα δημιουργήσετε μια σελίδα θα ερωτηθείτε κατά πόσο θέλετε αυτή να φαίνεται στο πλάϊ sideboard ή αν θέλετε να είναι κάτω από την επικεφαλίδα header όπως την έκανα εγώ. Ακόμα έχετε την επιλογή να επιλέξετε κανένα από αυτά και να την τοποθετήσετε όπου νομίζετε εσείς μέσα στο μπλογκ σας.


Αυτό ήταν! Η νέα μας σελίδα είναι έτοιμη και μπορούν όλοι να την επισκεφθούν! 

Καλή επιτυχία και ενημερώστε με αν έχετε κάποια απορία.. ίσως μπορέσω να βοηθήσω.

4 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ ενδιαφέρον.
    Όταν βρω χρόνο θα το κάνω.
    Σε ευχαριστώ πολύ.

    Μου άρεσε πολύ σαν ιδέα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jacki μου καλή μου πόσο χαίρομαι που σε βλέπω εδώ :)

    Ναι είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορείς να βάλεις κάποια πράγματα που ήταν στο sidebar εκεί και να αποφορτίσεις το sidebar από τη μια ενώ από την άλλη να τα κάνεις πιο εύκολο να τα προσέξει κάποιος.

    Καλημέρα και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον! Βασικά νόμιζα ότι ήταν μέρος ορισμένων templates, όχι ότι μπορείς να το φτιάξεις. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Doorothy παλιά όντως ήταν μέρος κάποιων templates αλλά τώρα μπορούμε αν θέλουμε να το κάνουμε με τις νέες ρυθμίσεις από τον μπλοκγερ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...