29 Δεκ 2009

Μούμπλε μούμπλε 2

Τέλειωσαν κι αυτά τα Χριστούγεννα ευτυχώς. Μαζευτήκαμε οικογενειακά, φάγαμε, ανταλλάξαμε δώρα, τσακωθήκαμε, όπως κάθε χρόνο.




Πάμε τώρα για την Πρωτοχρονιά, ουσιαστικά την παραμονή δηλαδή, αφού την πρώτη μέρα του χρόνου κλασσικά κοιμάμαι από το ξενύχτι και την κούραση της προηγούμενης. Ωραία ξεκινά δηλαδή κάθε χρονιά. Ειδικά όταν βγω εξω εκείνη την μέρα και δεν κυκλοφορά τίποτα και κανείς νιώθω ένα φοβερό άδειασμα. Πάλι καλά που'χουμε και τα Φώτα κι αλλάζει λίγο η διάθεση αλλιώς θα πήγαινα πίσω δουλειά μες τη μαύρη μαυρίλα.




Το θετικό σ'όλα αυτά είναι ότι έμεινα και θα μείνω λίγες μέρες σπίτι να ευχαριστηθώ ύπνο και ξεκούραση. Φυσικά τις προηγούμενες νύχτες έβλεπα συνέχεια εφιάλτες με τη δουλειά, όχι γιατί είχα κάτι επείγον να κάνω, αλλά μάλλον γιατί ήξερα πως πρέπει να 'ρθω και να δουλέψω χωρίς να έχω καμία απολύτως όρεξη.

~~~~

Αναρωτιόμουν τι είδους χρονιά ήταν αυτή που πέρασε και νομίζω κατέληξα ότι ήταν ως επι τω πλείστω, αδιάφορη. Δεν έγινε κάτι φοβερό στη ζωή μου, ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Όλα τα ίδια ή παρόμοια. Άλλαξα κάποια φάση πόστο στη δουλειά αλλά είναι προσωρινό. Η δουλειά μου δε μου αρέσει, αλλά αυτό δεν είναι και τίποτα καινούργιο. Όταν δεν κάνεις κάτι δημιουργικό αργά ή γρήγορα βαριέσαι. Να μου πεις και θα συμφωνήσω "πάλι καλά που'χω δουλειά". Ευτυχώς ήμουν άνεργη σε μια φάση που δεν ήταν χιλιάδες οι άνεργοι όπως είναι τώρα. Άρα το timing ήταν καλό.

~~~~

Ο Σνούπυ έχει μεγαλώσει κι αποτρελλαθεί εντελώς. Έχει τρομερή ενέργεια αυτό το σκυλί. Δεν περιορίζεται με τίποτα. Όσες βόλτες κι αν πάει μόλις μπει σπίτι αρχίζει πάλι να τρέχει, να χοροπηδά, να γαβγίζει. Έτσι τον φωνάζω το γαβγουλίνο μου :)

Τώρα τελευταία επινόησα ένα παιχνίδι που του αρέσει πολύ: πατάω ελαφρά το ποδαράκι του, και αμέσως γίνεται άκρως ανταγωνιστικός, προσπαθεί με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο να με πατήσει για να κερδίσει. Είναι πάρα πολύ αστείος πως πηδά και πατά με όλη του τη δύναμη τα ποδαράκια του πάνω στα δικά μου.

Ένα άλλο παιχνίδι που το λατρεύει είναι να πατώ ένα χοντρό σχοινί και να προσπαθεί να το ξεφρακράρει κάτω από τα πόδια μου δαγκώνοντας και τραβώντας το. Αν και μόνο 8 κιλά σκυλί έχει φοβερή δύναμη στη σιαγόνα και τραβά ασταμάτητα. Αν δει κι αποϊδεί και δεν τα καταφέρει δεν το'χει σε τίποτα να σου πετάξει μια δάγκα, όχι δυνατή αλλά πάντως δάγκα, στο πόδι για να το αφήσεις.

Πάντως κάνουμε φοβερά γέλια μαζί του. Ακόμα κι όταν πας να του θυμώσεις θα κάνει κάτι παλαβό και θα σε κάνει να γελάσεις. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που είναι δύσκολο να του θυμώσω. Πως να θυμώσεις όταν είσαι πνιγμένη στα γέλια; Γι'αυτό άλλωστε και δε με παίρνει στα σοβαρά!

10 σχόλια:

  1. Πες τα ρε συ. Κι εγώ τώρα σκέφτομαι ότι όλα όσα αφήσαμε τις περασμένες εβδομάδες για μετά τα χριστούγεννα θα πλακώσουν τώρα σα χιονοστιβάδα. At least you have snoopy!
    ’Aντε και καλή χρονια να χούμε. Και καλά μυαλά στους πολιτικούς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. No news is good news λένε οι Άγγλοι και συμφωνώ απόλυτα, γιαυτό να εύχεσαι τα χρόνια που περνούν να μην σ αλλάζουν ούτε εσένα αλλά ούτε τις συνθήκες ζωής σου!!

    Εδώ στην Θεσσαλονίκη πάντως το βράδυ της πρωτοχρονιάς έχει τόσο κόσμο που θαρρείς είναι ένα σαββατόβραδο γύρω στις 10 :)))


    Απίστευτη φατσούλα ο σνούπυ σου :)))

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά σε σένα και τον Σνούπυ... Έχετε ο ένας τον άλλο κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/12/09, 1:57 μ.μ.

    ο Σνούπυ είναι Τζακ Ράσελ τεριέ ή μου φαίνεται; όπως και να'χει είναι από τα αγαπημένα μου σκυλάκια... σκέτη φάτσα για αγκαλιές ατελειώτες, να τον χαίρεσαι :)

    όντως ήταν μια σχετικά αδιάφορη χρονιά, σημασία έχει να αξιοποιήσεις την καινούρια στο έπακρο. Εύχομαι όλα να σου πάνε όπως τα έχεις φανταστεί φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Lalù μου και που να δεις οταν φτάσουν εκείνα που αφήσαμε για τη νέα χρονιά! Ναι ο Σνούπυς είναι ανεκτίμητο γαβγουλίνι :)
    Καλή χρονιά!

    Σταλαγματιά είναι που λατρεύω τις αλλαγές άρα σίγουρα δεν εύχομαι να μην με επισκέπονται. Το αντίθετο τις περιμένω πως και πως! Φέτος θα μείνουμε μέσα με φίλους αντί να τα σκάσουμε γερά σε κανένα μαγαζί όπως άλλες χρονιές. Ας πρόσεχαν κι ας μην έβαζαν τέτοιες τιμές. Ο Σνούπυς όντως είναι απίστευτη φατσούλα και κλέβει την καρδιά όποιου τον γνωρίσει :)
    Φιλιά πολλά και σε σένα

    One of the people ευχαριστούμε! Έχω αυτόν και τον Β. μια χαρά είμαι :)
    Καλή χρονιά!

    tattooedladylydia ω ναι είναι τζακ ράσελ τέριε. απίστευτη ράτσα. Αν δεν ήξερε πως να του συμπεριφέρεται ο Β. θα είχαμε γίνει μαλιά κουβάρια 150 φορές ως τώρα γιατί ο Σνούπυ απαιτεί πάντα να περνά το δικό του και να κάνει ό,τι του κατεβεί :) Όσο για αγκαλιές... άμα καταφέρω κι ανεκτώ κανένα μισάωρο και βάλε δάγκωμα, πάτημα στην κοιλιά, στα μπράτσα κι όπου βρει τότε μπορεί και να κάτσει να το χαϊδέψω.. αλλιώς δεν κάθεται δεν κάθεται :))

    Αυτό λέω να κάνω να αξιοποιήσω τη νέα ώστε ναναι πιο ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου και σου εύχομαι κι εγώ μια καλή χρονιά κι ό,τι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρα περασατε και εγω καααααπως ετσι :) Τι δωροο πηρες?

    Για το σκυλι ουδεν σχολιον δεν τα μπορω, τα φοβαμαι οσο μικρα και αν ειναι..

    Καλες γιορτες να εχουμε και με το καλο να μας μπει ο χρονος!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι σε σένα, στον υπέροχο Σνούπυ αλλά και σε όλους όσους αγαπάς, να έχετε μια υπέροχη χρονιά και το 2010 να σας φέρει πολλά χαμόγελα (και δαγκώματα στην περίπτωση του Σνούπυ!) :).

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Maroulάκι μου μια χαρά ναι. Πήρα διάφορα ρούχα, και δωροεπιταγές για να διαλέξω εγώ τι θέλω.
    Αυτός ο καημένος είναι πολύ αγαπησιάρικος. Άμα σε έβλεπε θα έπεφτε πάνω σου για να σε γεμίσει φιλιά!
    Φιλάκια :)

    Lilith μου ευχαριστώ για τις ευχές σου! Χρόνια πολλά, καλά με υγεία και χαρά σε σένα και σ'όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Του Σνούπυ σίγουρα δε θα του λείψουν τα δαγκώματα και τη νέα χρονιά :)))
    Πολλά φιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και για εμένα αδιάφορη αυτή η χρονιά. Ελπίζουμε στην επόμενη :)
    Καλή Πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mahler μου Καλή Πρωτοχρονιά κι εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πιο ενδιαφέρουσα, γεμάτη χρώματα, μουσικές, έρωτες ;)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...