30 Νοε 2009

Χριστούγεννα είναι θα περάσουν!



Το τελευταίο καιρό έπεσε πολύ άγχος και πίεση. Μια η δουλειά που έχει ένα κάρο deadline όλα ταυτοχρόνως, μια κάτι εξετάσεις που έχω αρχές του μήνα, δε σηκώνω κεφάλι. Περιμένω πως και πως να τελειώσουν όλα αυτά να ηρεμήσω κάπως γιατί όπως και να το κάνουμε γιορτές έρχονται, δεν λέει να είμαι συνεχώς υπό πίεση ε;

Τώρα που έγραψα γιορτές.. δεν είναι οποιοεσδήποτε γιορτές.. είναι τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά. Από τις πλέον εμπορευματοποιημένες γιορτές παγκοσμίως. Eδώ και δεκαετίες δυστυχώς έχουν χάσει το όποιο νόημα είχαν κι έχουν γίνει γιορτές του καταναλωτισμού και του καπιταλισμού. Αυτό είναι και ο κύριος λόγος που αυτές οι γιορτές δε μου αρέσουν καθόλου. Τόσο πολύ τις απεχθάνομαι που αν γινόταν να κοιμηθώ κατά τις 15 του Δεκέμβρη και να ξυπνήσω 15 Γενάρη πολύ θα το χαιρόμουν. 

Όλα αυτά τα λαμπιόνια, τα χαζοχαρούμενα τραγουδάκια, οι άνθρωποι που τρέχουν να ψωνίσουν, οι γαλοπούλες, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρουνα, τα δέντρα, το κρύο, τα δώρα, οι αηβασίληδες, οι χαζοταινίες με τα γιορτινά μηνύματα κι όλα τελοσπάντων που σημαίνουν Χριστούγεννα μου προκαλούν κατάθλιψη. 

Γι'αυτό άλλωστε η ανακούφιση μου κάθε Γενάρη είναι μεγάλη. Ένα μεγάλο ΑΧ βγαίνει από μέσα μου και λέω στον εαυτό μου "επιτέλους τέλειωσαν και φέτος!" 

Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να σφίξω τα δόντια και να περιμένω να περάσει αυτή η περίοδος. 

Υ.Γ. Κι ένα θετικό της οικονομικής κρίσης είναι ότι φέτος οι δήμοι άργησαν να ανάψουν τα λαμπιόνια και τους στολισμούς ή ακόμα δεν το έκαναν. 
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι χρειαζόταν τόσα χρόνια να βλέπουμε φωτάκια για μήνες πριν τα Χριστούγεννα, ειδικά περίοδο που εδώ ακόμα έκαιγε ο τζίτζικας. Αλλά έπρεπε να'ρθει η οικονομική κρίση για να λάβουμε μέτρα.. Ουδέν κακό αμιγές καλού :)

10 σχόλια:

  1. Μα γιατί;
    Τι κακό έχουν τα φωτάκια πέρα απ΄ότι δίνουν φως στους δρόμους.
    Εγώ προσωπικά λατρεύω τα Χριστούγεννα.
    Όλη την ατμόσφαιρα, τους ανθρώπους που γυρίζουν στους δρόμους και φυσικά το χιόνι που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν το βλέπουμε.

    Προσπάθησε να δεις την θετική πλευρά της γιορτής.

    Καλή σου εβδομάδα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ δε μου άρεσε αυτή η γιορτή εκτός από σπάνιες περιπτώσεις άρα δε νομίζω να αλλάξει κάτι τώρα. Όσο για χιόνι εμείς βλέπουμε εξαιρετικά σπάνια κι αυτό στα βουνά :)

    Καλή βδομάδα καλό μου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. another christmas hater here! σε κάνουν να πιστεύεις πως αν δεν ψωνίσεις δεν θα χαρείς χριστούγεννα. και όλα αυτά τα "έθιμα" από τις αμερικάνικες ταινίες!!! έλεος!


    άσχετο: η φωτό στον τίτλο του μπλογκ σου είναι από το διοικητήριο; της Λεμεσού; ναι, έννε;! ώρες ώρες είναι πολύ όμορφη η πόλη μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oute se mena aresoun aytes oi giortes!!! Me agxwnoun, me melagxwloun, den 3erw giati.. ginetai na koimi8w kai na me 3ipnisei kapoios molis teleiwsoun?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί λίγο, αλα εδώ στο Τορόντο, υα δέντρα στην Danforth είναι στολισμένα χειμώνα καλοκαίρι με λαμπάκια χριστουγεννιάτικα. Αφού να φανταστείς, κάθε φορά που συναντάω τον Χρήστο στην Danforth μπερδεύομαι και του λέω χρόνια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά αυτό είναι αλήθεια. Τα Χριστούγεννα έχουν γίνει απο τις ποιο εμπορευματοποιημένες γιορτές παγκοσμίως. Θα συμφωνήσω.

    Παρόλα αυτά, σαν γιορτή μ'αρέσουν πάρα πολυ.
    Προσπάθησε να βρείς την θετική πλευρά αυτής της γιορτής! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσουν τα Χριστούγεννα από μικρή, κυρίως γιατί τα έχω συνδυάσει με πολύ όμορφες οικογενειακές συγκεντρώσεις, μελομακάρονα, στολίδια... Πάντως ξέρω και ανθρώπους που τρελαίνονται στις γιορτές και ψωνίζουν non-stop ή βγαίνουν συνέχεια σε μπουζούκια κλπ, γιατί νομίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι και αλλιώς δεν θα καταλάβουν ότι είναι Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπημένη μου Dorothea,

    Θα προσπαθήσω να είμαι ψύχραιμη...
    ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ CHRISTMAS FREAK ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ;;;;;;;;;;
    (Συγνώμη... τελικά δεν μπόρεσα να παραμείνω ψύχραιμη...) :)))
    Όπως φαντάζομαι θα κατάλαβες... I COULDN'T DISAGREE MORE!!!
    Βλέπεις, μ' αρέσουν πολύ τα παραμύθια και τα Χριστούγεννα είναι η μόνη ευκαιρία που μου δίνεται να "κολυμπήσω" σε ένα από αυτά.
    Νομίζω πάντως ότι θα κάναμε ένα απίστευτο γιορτινό δίδυμο! Θα καταλήγαμε εγώ στο χώμα κι' εσύ στη φυλακή ή το αντίστροφο!
    Χαχαχαχαχαχαχααααααα!!!

    Φιλιάαααα!!!
    ΧΟ! ΧΟ! ΧΟ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κι εμενα δεν μου αρεσουν οι γιορτες
    παντως ειναι ευκαιρια να κανω ταξιδακια

    φιλια !~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουφ μου ακριβώς! Αυτή η ψωνομανία είναι αρρωστημένη εντελώς! Ναι η φώτο είναι από το Διοικητήριο, όπως και οι άλλες που είχα πριν είναι όλες από τη Λεμεσό. Τις βρήκα από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού.

    Αχ homo anisorropus μου ναι να κοιμηθούμε και να γλυτώσουμε!

    ΑΑΤΟΝ εννοείς ότι υπάρχουν και χειρότερα; Τουλάχιστον εμάς είναι μια φορά το χρόνο :)

    Strato πίστεψε με έχω προσπαθήσει, έχω καταπιέσει τον εαυτό μου... αλλά δε μου βγαίνει με τίποτα!

    Dorothy μου δε λέω έχω κάποιες καλές αναμνήσεις αλλά είναι οι εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα :) Υποχρεωμένη να κάνω κάτι δε νιώθω γιατί τότε θα είχα κλατάρει εντελώς.

    Lilith όντως θα κάναμε καλό ζευγάρι! ΧΙΧΙΧΙΧΙ θα σκοτωνόμασταν στο ξύλο, εσύ θα ήθελες να χαρείς τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κι εγώ να την εξαφανίσω! ;)

    spy_force Στέλλα μου τα ταξιδάκια που έχω κάνει τα ΧΜΑS πάντα κάτι γίνεται και δεν πάνε και πολύ καλά. Ένας ακόμα λόγος που δεν τα θέλω τα ΧΜΑS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...