9 Νοε 2009

Κωνσταντίνα Κούνεβα

"Βία σημαίνει φόβος. Βία χρησιμοποιεί αυτός που φοβάται." 


(Ευχαριστώ τον μπλόγκερ tosio morphy από τον οποίο έμαθα για τη συνέντευξη.)

Από τη συνέντευξη της Κ.Κούνεβα στα Νέα. Αξίζει να τη διαβάσουμε όλοι μας. Μέσα από τα λόγια της ξεπροβάλει ξεκάθαρα ένας άνθρωπος που είναι πρότυπο γιατί παρόλα όσα έπαθε διατηρεί το δυναμισμό, την αξιοπρέπεια και το ηθικό της. 
Δείτε εδώ τι λέει για αυτόν που της επιτέθηκε και πείτε μου αν δεν έχει μεγαλείο ψυχής αυτή η γυναίκα (αναδημοσίευση από Τα Νέα):
Σταύρος Θεοδοράκης-Δημοσιογράφος: Του γιου σας του Εμμανουέλ τι του είπατε;

Κωνστ. Κούνεβα: Να μην έχει θυμό και μίσος. Ούτε για τον άνθρωπο αυτό ούτε για αυτόν που τον πλήρωσε. Εγώ πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερος ήταν ο φόβος τους τόσο πιο σκληρή ήταν η επίθεση.

Δημ.: Μιλάτε σαν να μην έχετε μίσος μέσα σας.

Κ.Κ.: Όντως δεν έχω μίσος, ναι. 


Δημ: Ούτε καν γι΄ αυτόν, τον συγκεκριμένο άνθρωπο που το ΄κανε; 

Κ.Κ.: Τον λυπάμαι, αυτός ο άνθρωπος έχει προβλήματα μεγάλα. Πρόβλημα με την ψυχή του, τον εαυτό του. Έχει εγωισμό και φόβο. 


Δημ: Σας έκανε ένα μεγάλο κακό όμως.

Κ.Κ.: Σ΄ εμένα το κακό φαίνεται, σ΄ εκείνον δεν φαίνεται, αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα. Είμαι σίγουρη. Όταν κάνεις επίθεση σε έναν άνθρωπο, αυτό πολλαπλασιάζεται και γυρνάει σε σένα.


 Μακάρι να είχαμε τη μισή από τη ψυχική της δύναμη και κουράγιο και θα ήμασταν όλοι καλύτεροι άνθρωποι. 

10 σχόλια:

  1. Εχθές παρακολουθούσα την εκπομπή που την φιλοξενούσε και πραγματικά με συγκλόνισε, όχι μόνο όλα αυτά που πέρασε αλλά το μεγαλείο της ψυχής της και η δύναμη της.

    Βία σημαίνει φόβος. Βία χρησιμοποιεί αυτός που φοβάται.

    Θα με βρει σύμφωνη !!

    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μάτια της σ' αυτή τη φωτογραφία που έβαλες κι' εσύ και που έχω δει τόσες φορές, νομίζω τα λένε όλα για το τι άνθρωπος είναι.
    Δεν έχουν μίσος αυτά τα μάτια...
    Μόνο λύπη...
    Και κούραση...

    Εγώ αναρωτιέμαι τι μήνυμα να πήρε το παιδί της απ' όλη αυτή την ιστορία.
    "Πάλεψε γι' αυτά που πιστεύεις" ή...
    "Μην το ανοίγεις το στόμα σου γιατί θα βρεθείς με ένα κουβά βιτριόλι στο πρόσωπό σου".

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τσιμπησε κι ενα σπιτι απο το υπουργειο εργασιΑς!
    συστηχως εμας δεν μας λενε κουνιεβα,και κοντεψαμε να ψοφολογισουμε στα νοσοκομεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να το κάνεις το σπίτι μπροστά σε έναν κουβά βιτριόλη βρε Spy; Ή μήπως ήταν άστεγη η γυναίκα πρίν; Νομίζω πως καλά κάνανε και την αποζημίωσαν έστω και έτσι. Μην κάνεις τέτοιες συγκρίσεις, δεν είναι δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταλαγματιά μου ποιο κανάλι την είχε; Θα ήθελα πολύ να το δω έστω σε επανάληψη.. Σίγουρα η δύναμη της εικόνας και του ήχου μεταφέρει πιο άμεσα το έτσι κι αλλιιώς δυνατό μήνυμα της.

    Lilith μου πιστεύω ότι το μήνυμα που πήρε είναι θετικό γιατί η δική της στάση ζωής είναι θετική και δυνατή. Φυσικά αυτό θα δείξει στην πορεία όταν μεγαλώσει.

    Spy_forceΣτέλλα μου όπως λέει κι ο Νίκος δε νομίζω να ήθελε να φάει βιτριόλι, να χάσει την όραση της, να παιδεύεται στα νοσοκομεία τόσο καιρό για ένα παλιόσπιτο. Αν είχα επιλογή ανάμεσα στο να μένω πάντα στο ενοίκιο και να χάσω το φως μου για ένα σπίτι θα διάλεγα κάθε φορά το φως μου. Εσυ;
    Φυσικά δε διαφωνώ ότι όσοι υποφέρουν πρέπει να στηρίζονται από το κράτος και ξέρω ότι εσύ πέρασες πολύ δύσκολα καλή μου. Περαστικά να'ναι όλα και την ανάγκη τους καλύτερα να μην την έχουμε. Από τις δυσκολίες άλλωστε βγαίνουμε δυνατότεροι όταν τις ξεπερνάμε. Φιλιά!

    AATON συμφωνώ καλά έκαναν. Από την άλλη πρέπει να βρουν και τους ενόχους, φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς πίσω από την άναδρη και δειλή αυτή επίθεση και να τους τιμωρήσουν ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει και δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ποιο συγκλονιστική συνέντευξη που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πραγματικά, έμεινα άναυδος. Είναι από τις συνεντεύξεις που πρέπει να κάθεσαι να τις ακούς κι έπειτα να προβληματίζεσαι με τις ώρες. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο αυτής της γυναίκας...

    Φίλε/φίλη, spy... άκουσε να δεις. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις είτε σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου είτε σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε έτσι απλά να ακυρώνουμε κι να ειρωνευόμαστε καταστάσεις άλλων, μόνο κι μόνο για να νιώσουμε εμείς καλύτερα κι να βγάλουμε το προσωπικό μας δράμα κι των προσωπικό μας πόνο προς τα έξω. Το ότι αυτή η γυναίκα "κονόμησε" όπως εσύ λες χαρακτηριστικά με μια πολύ ωραία λέξη... ένα σπίτι είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το κράτος για αυτήν. Κι δεν νομίζω ότι προτιμούσε ή ήθελε να βρει ένα μπουκάλι βιτριόλι στο πρόσωπο της για να "κονομήσει" ένα σπιτάκι. Τέλος λες "δυστυχώς εμάς δεν μας λένε Κούνεβα". Ούτε αυτή ήταν κάποιο γνωστό όνομα, για να της κάνει το κράτος τεμενάδες... Έγινε γνωστή μέσα από αυτό που πέρασε. Πρόσεξε λίγο τα λόγια της κι θα δεις ότι τις άξιζαν πολύ περισσότερα πράγματα από ένα απλό σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Stratos σε ποιό κανάλι την είχε; Θέλω πολύ να τη δω. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτό που λες, ότι είναι από τις συνεντεύξεις που σε προβληματίζουν βαθιά σαν άνθρωπο.
    Όσο για όλα τα άλλα που λες, συμφωνώ απόλυτα και χαίρομαι που έχεις τόσο ώριμη και συγκροτημένη σκέψη στα 18 σου. Μακάρι να είχα κι εγώ την ωριμότητα αυτή τότε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ, για τα καλά σου λόγια! :)

    Ήταν στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" στο Mega. Μπορείς να δείς την εκπομπή στα link που σου δίνω παρακάτω.

    Μέρος 1ο: http://www.youtube.com/watch?v=lxyQbjVA90E
    Μέρος 2ο: http://www.youtube.com/watch?v=gNJNVogPhkA
    Μέρος 3ο: http://www.youtube.com/watch?v=Uab3NX_h-us&feature=channel
    Μέρος 4ο: http://www.youtube.com/watch?v=ElK-xSPlugc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και γιατι το κρατος πρεπει να δωσει διαμερισμα δεν καταλαβα ακομη
    να της δωσει η εταιρια που εργαζοταν αντε παει κι ερχετε
    δηλαδη σε εκεινους που καικαν τα σπιτια τους στις φωτιες γιατι δεν δςσανε
    αυτο που λεω και κανεις δεν καταλαβε ειναι οτι πανω στην δυστιχια της κανουν πολιτικη τα γουρουνια απο ολα τα κομματα
    αυτο συχαθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Stratos Σ'ευχαριστώ για τα λινκ. Θα την παρακολουθήσω επιτέλους κι εγώ :)
    Καλημέρα!

    spy_force σίγουρα έχεις δίκιο και δεν είναι η μόνη της οποίας εκμεταλλεύονται τον πόνο για να δείξουν το "κοινωνικό" τους πρόσωπο οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Με το να τους δώσουν κάτι πιστέυουν ότι θα τους κλείσουν το στόμα και θα τους έχουν του χεριού τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι αγώνες δεν πουλιούνται ούτε εξαγοράζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...