6 Οκτ 2009

Νέο ξεκίνημα,

Μερικές φορές η ζωή σου φέρνει εκείνο που χρειάζεσαι την ώρα που το έχεις ανάγκη. Μπορεί να'ναι δύσκολο, επίπονο, αλλά υπάρχει. Είναι εκεί. Κι εσύ καλείσαι να το αντιμετωπίσεις. Να φύγεις απ' το τέλμα. Να ξεκολλήσεις.

Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζεις την αλλαγή.

Προσωπικά σκοπεύω να πέσω με τα μούτρα για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ναι μπορώ να προσφέρω κάτι. Ότι ναι πάω μπροστά και κάνω κάτι.

Ξέρω ίσως να ακούγονται λίγο αλαμπουρνέζικα αυτά απλά μου δίνεται τώρα μια ευκαιρία να αλλάξω κάποια πράγματα κι αντί να την δω αρνητικά, φοβικά επιλέγω να την δω για αυτό που είναι: μια ευκαιρία για κάτι διαφορετικό.

Τελικά μετά από κάτι τόσο αρνητικό, όπως το να χάσεις τη δουλειά σου, ξεπετάχτηκαν ένα σωρό προοπτικές κι έκανα  και γνώρισα πράγματα και ανθρώπους που αλλιώς δε θα είχα κάνει και δε θα είχα γνωρίσει ποτέ. Η διακοπή που έγινε πριν 3 χρόνια έγινε το εφαλτήριο για ουσιαστικές αλλαγές, για νέες γνωριμιες, για θετικά βήματα. Φυσικά τότε δεν το έβλεπα έτσι. Αλλά τώρα αυτό συνειδητοποιώ έχοντας πλέον επιστρέψει.

Αν είχα μείνει τότε θα ήμουν απλά ακόμα εκεί. Προφανώς μέχρι τώρα το πιο πιθανό θα ήταν να είχα ήδη σκυλοβαρεθεί. Ενώ με τη διακοπή ήρθαν προοπτικές, δυναμικές στο προσκήνιο που έφεραν τα πάνω κάτω. Έκανα πράγματα που ήταν ενδιαφέροντα και σε ένα τομέα που οι αλλαγές είναι δύσκολες και οι περισσότεροι τις φοβούνται, κατάφερα να έχω αλλαγή κάθε τόσο ώστε να μην βαριέμαι παρά ελάχιστα.

Είναι αυτό το κλισέ που λένε "κάθε εμπόδιο για καλό" αλλά βιωμένο στην πράξη, όχι μια κουβέντα απλά για παρηγοριά.

Ελπίζω το νέο ξεκίνημα λοιπόν να είναι όσο ενδιαφέρον το περιμένω να είναι κι όλα μα όλα να πάνε καλά! :)

10 σχόλια:

  1. Καλό ξεκίνημα σου εύχομαι. Όλα να πάνε όπως εσύ θέλεις :) Το "κάθε εμπόδιο για καλό" είναι πάρα πολύ σωστό, μόνο που συνήθως το συνειδητοποιείς μετά από καιρό. Καλό βράδυ Dorothea!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το ζήσουμε κι αυτό που περιγράφεις.. πολύ σύντομα όμως..
    Και δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω..
    Αλλά ας το πω Σαλονικιώτικα.. Χαλλλλλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από μικρή ένα από τα πολλά πράγματα που μου έλεγαν οι γονείς μου είναι να βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων και πως όλα έχουν ένα λόγο που γίνονται απλά δεν τον ξέρουμε μέχρι να μας αποκαλυφθεί.
    Στην πράξη μου είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσω και πολλές φορές γκρινιάζω και διαμαρτύρομαι για διάφορα πράγματα που κατά καιρούς συμβαίνουν.
    Είναι ωραιο όμως να βλέπεις πάντα το ποτήρι μισό γεμάτο και οχι μισό άδειο.
    Χαίρομαι που τελικά όλα πήγαν καλά σε σένα και μας δίνεις κι εμάς την ελπίδα να πιστεύουμε σ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα παπούτσια της Dorothy Ευχαριστώ Dorothy μου :)Έχεις δίκιο αργούμε να το συνειδητοποιήσουμε αλλά όταν το καλοσκεφτείς όλα τα λάθη, τα πάθη κι οι αναποδιές μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Άρα για κάποιο λόγο συνέβηκαν.

    jacki μου χαλλλλλαράααααα ;) Όλα καλά να πάνε και σε σένα καλή μου. Γενικά λατρεύω τις αλλαγές έστω κι αν καμιά φορά φρικάρω λίγο σε κάποια φάση. Αυτό που με φοβίζει πολύ περισσότερο είναι η στασιμότητα, το τέλμα, η συνήθεια, η ρουτίνα που γίνεται αρρώστια.

    Αναστασία μου συμφωνώ. Στην πράξη είναι πιο δύσκολο απ’τη θεωρία, αλλά οι γονείς σου έχουν απόλυτο δίκιο. Τα πράγματα είναι θετικά, φτάνει να ανοίξεις τα μάτια και να τα δεις έτσι. Κι αν δεν είναι θετικά μπορείς να δουλέψεις για να αναστρέψεις τα αρνητικά, να προσπαθήσεις, ν’αγωνιστείς.
    Αν έμαθα κάτι στη ζωή μου είναι ότι Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ. Mπορεί να μας κουράζει, να μας απογοητεύει κάποιες φορές αλλά άλλες τόσες μα δίνει ανταμοιβές, χαρά, αισιοδοξιά, χαμόγελο. Χαίρομαι πάρα πολύ να δίνω αισιοδοξία και χαρά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε αλλαγή σε αλλάζει. Και μετά είσαι ο άνθρωπος που πέρασε ό,τι περάσεις και έμαθε ό,τι έμαθες. Είσαι ο άνθρωπος που έκανε κάποιες επιλογές και αντιμετώπισε κάποιες καταστάσεις και το πως αλλιώς θα μπορούσαν να έχουν έρθει τα πράγματα δε σε αφορά!
    Onwards and upwards!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Lalù με καταλαβαίνεις απόλυτα!
    Onwards and upwards indeed ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις απόλυτο δίκιο.. Και εγώ έχω περάσει από αυτή τη φάση, και όλοι εννοείται ενδέχεται να ξαναπεράσουμε.. Η ζωή τα εμπεριέχει όλα..και μέσα από τέτοιες καταστάσεις (αν και δύσκολες) μαθαίνουμε πολλά. Και είναι υπέροχο να αντέχεις μέσα από τις δυσκολίες.. είναι εκεί που παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου.. Υγεία να έχουμε και τελικά όταν έρχονται τα δύσκολα, έρχεται και η αισιοδοξία να σε βρεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Roadartist δεν το είχα σκεφτεί ακριβώς έτσι αλλά τώρα που το έγραψες συμφωνώ: όταν αντέχεις στις δυσκολίες παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου :)

    Ευχαριστώ πολύ για την νέα οπτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "When you are through changing, you are through".
    (Bruce Barton)

    Ό,τι συμβαίνει είναι για καλό, φτάνει να μην το πάρεις πατριωτικά ν' αποδείξεις το αντίθετο! ;)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lilith μου καλή κάθε αλλαγή λέω γω :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...