20 Σεπ 2009

Τα νεύρα μου!

Κάποια πράγματα με εκνευρίζουν, αλλά τα ανέχομαι. Άλλα με βγάζουν απ' τα ρούχα μου αλλά κάνω υπομονή. Κι άλλα με θυμώνουν και κόβω επαφή με όποιον μου προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα.

Λοιπόν, χωρίς άλλο πρόλογο αναφέρομαι στην αυτόματη μουσική που ξεκινά να παίζει μόλις μπεις σε ένα μπλογκ. Νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι ο μπλογκερ δε θεωρεί την άποψη του αναγνώστη σημαντική, δηλαδή αν θέλει ή οχι να ακούσει τη μουσική που αρέσει στον ίδιο... Άρα τι κάνει; Βάζει κονσέρβα που ανοίγει μόνη της και παίζει ασταμάτητα. Ειναι λες και σου λέει "ορίστε μπούκωστο αυτό και σκασμός!"

Ξεκαθαρίζω κι εγώ τη θέση μου λοιπόν, χωρίς παρεξήγηση ή οποιαδήποτε άλλη εξήγηση: σε οποιοδηποτε μπλογκ μπω από δω και στο εξής και ξεκινήσει αυτόματα μουσική, που δεν επέλεξα να ακούσω, και μου σκεπάσει τη μουσική που ακούω ή την ησυχία που απολαμβάνω, ή επιθυμώ, τότε αυτόματα και χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση θα σταματήσω να το διαβάζω, να σχολιάζω, να συμμετέχω. Δεν έχει σημασία πόσο μου αρέσουν τα ποστ, ή πόσο συμπαθώ τον μπλογκερ. Από τη στιγμή που το άτομο αυτό δε σέβεται τα αυτία μου, τις επιλογές μου και θέλει με το έτσι θέλω να μου επιβάλει να ακούσω ότι τον ευχαριστεί σταματώ κι εγώ να οποιαδήποτε επαφή. Φυσικά κάποιοι μπορεί να πουν στα αποτέτοια μας. Δικαίωμα τους. Όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να ακούω τη μουσική που θέλω, την ώρα που θέλω.

Τι προκάλεσε αυτή την έκρηξη οργής; Μόλις βρήκα ένα βίντεο που έψαχνα καιρό και ανοίγω τα μεγάφωνα όλο χαρά να το ακούσω... και τσουπ πετάγονται τρία (3!) διαφορετικά κομμάτια που το ένα ούρλιαζε πάνω στο άλλο (όλα στα ελληνικά). Είδα κι έπαθα να βρω τις πηγές και να τα σταματήσω. 

Το έχουν πει κι άλλοι πολύ καλύτερα από μένα, (αν θέλετε πατήστε εδώ να διαβάσετε τι έλεγε πριν λίγο καιρό ο ΑΑΤΟΝ  ) πως είναι σπαστικό, κουραστικό, εκνευριστικό, να παίζει αυτόματα μουσική μόλις ανοίγει η σελίδα, αλλά φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτάκι μερικών! Αρα χρειάζονται δραστικότερα μέτρα..

8 σχόλια:

  1. Πες τα!! Κι εμένα με εκνευρίζει αφάνταστα! Ειδικά όταν βρίσκω κάπου καμιά λίστα με links, του τύπου "Δείτε τα παρακάτω ενδιαφέροντα blogs", και τα πατάω όλα να ανοίξουν σε διαφορετικά tabs για να τα δω ένα ένα, και αρχίζουν να ακούγονται 2-3 κομμάτια να παίζουν με το έτσι θέλω! Κάθεσαι και ψάχνεις μετά ένα ένα τα tabs, να εντοπίσεις απο που προέρχεται. Άσε που οι περισσότεροι βάζουν τον player στην πρώτη σελίδα. Πόση ώρα θα κάτσεις, 10 δευτερόλεπτα? Θα κάνεις κλικ σε κάποιο άρθρο. Με το που αλλάξει σελίδα ξαναρχίζει!! Μόλις γυρίσεις στο αρχικό μενού ξαναρχίζει! Και πάει λέγοντας.. Κάθε φορά δηλαδή ακούς ξανά και ξανά την αρχή του κομματιού. Όσο πολύ και να σ'αρέσει λοιπόν το κομμάτι, θα σου σπάσει τα νεύρα. Κι εγώ όταν πέφτω σε τέτοιo blog, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στα bookmarks μου και να ξαναπεράσω. To να υπάρχει ένας player, και άμα θες να πατήσεις play και να ακούσεις τις μουσικές προτάσεις του blogger δεκτό, και μάλιστα μ'αρέσει γιατί η μουσική λέει πολλά για έναν άνθρωπο. Όπως γνωρίζεις σιγά σιγά κάποιον μέσα απο το blog του, το ίδιο γίνεται και με τη μουσική. Αλλά όχι με το ζόρι ρε παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα και μ' αυτά που λες εσύ και με το σχόλιο του Νίκου!
    Είναι ΠΑΡΑ πολύ εκνευριστικό!
    Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που αλλάζουν συχνά τη μουσική (με κάθε καινούριο ποστ) και... στο κάτω κάτω, τους ξέρεις πια, συμφωνείς με τις μουσικές τους επιλογές και ξέρεις ότι τουλάχιστον έχουν ΕΝΑΝ player, σε ΣΤΑΘΕΡΗ και γνωστή θέση και αν δεν γουστάρεις τον κλείνεις εύκολα.
    Υπάρχουν όμως blogs τα οποία έχουν ΤΗΝ ΙΔΙΑ μουσική ένα χρόνο τώρα!
    Κάθε φορά που μπαίνεις, σε πιάνει το στομάχι σου απ' το άγχος, να βρεις γρήγορα τον ρημαδοplayer και να τον κλείσεις για να μην σου σπάσει τα νεύρα!
    Έχω σιχαθεί κομμάτια που μου άρεσαν μ' αυτό το ηλίθιο σύστημά τους!
    Μπράβο σου που τα 'χωσες χύμα!

    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαίωμά σου να το κάνεις..
    Απλά ορισμένοι (επειδή είμαι ένας από αυτούς) όταν γράφουν ακούνε αυτή τη μουσική.. Και ίσως όλο το συναίσθημά τους να βασίζεται σε αυτή τη μουσική..
    Και να θέλουν να την ακούσεις για να νιώσεις αυτό που γράφουν..
    Αυτή είναι το δικό μου σκεπτικό..
    Άλλωστε δεν είναι τόσο δύσκολο να πατήσεις ένα κλικ και να κλείσεις τη μουσική (πιστεύω)..
    Παρόλα αυτά όπως λες κι εσύ είναι δικαίωμά σου να κάνεις αυτό που γουστάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. im with you on this one! διότι έτυχε μου φορά που ήμουν δουλειά, ο μάστρος απέναντι και παίζει ξαφνικά ένα καψουροτράγουδο στην διαπασών! μετά ήθελα να μπω κάτω που το γραφείο να χωστώ! τουλάχιστον αν υπάρχει τρόπος βάρτε ενα notification να ξέρουμε και εμείς που κλέφτουμε (εργασιακό χρόνο και καλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ στην αρχή του πόστ βάζω προειδοποίηση οπότε το βλέπει ο άλλος στο feeder και αν θέλει το ανοίγει. Η μουσική μπορεί να είναι συμπαντικό μέρος του πόστ οπότε γιαυτό υπάρχει. Φυσικά μπορείς απλά όπως λές να σταματήσεις να μας διαβάζεις είναι ίσως πιο απλό :)

    ΑΝΤΙΟ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με όλα όσα λες ο Νίκο.

    jacki και mahler76 δεν είχα υπόψη μου εσάς όταν έγραφα το ποστ, γιατί δεν ήξερα ότι παίζει μουσική στα μπλογκ σας μόλις μπω. Συνήθως σας διαβάζω στη δουλειά όπου έχω κλειστό τον ήχο για ευνόητους λόγους.
    Καταλαβαίνω τι λέτε κι οι δυο, ότι η μουσική είναι συνδεδεμένη με το ποστ.. όμως μπορείτε αν θέλετε να παρέχετε την επιλογή στον αναγνώστη, αν θέλει να την ακούσει ή όχι.. Φυσικά δικαίωμα σας να μην το κάνετε. Δεν έχω σκοπό να σταματήσω να σας διαβάζω κι αυτό γιατί όπως είπε και η Lilith έχετε από ότι είδα τον player σε συγκεκριμένο σημείο που μπορώ να βρω εύκολα και να σταματήσω αν θέλω. Αυτό για μένα είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.. αν πρέπει οπωσδήποτε να ανοίγει μουσική αυτόματα..

    Lilith μου λυπάμαι πολύ αν κακοκάρδησα κάποια παιδιά που συμπαθώ πολύ, αλλά δεν περίμενα ανοίγοντας ταυτόχρονα κάποια μπλογκ για να τα διαβάσω να δεχθώ τέτοιου είδους "επίθεση". Ίσως η λύση να είναι να μην διαβάζω τα μπλογκ από την τοποθεσία τους, αλλά μέσω του Google Reader... Έτσι δε θα ακούω κάτι που δε θέλω.. Φυσικά απ’την άλλη με αυτό τον τρόπο θα χάνω το όλο λουκ κι αίσθηση ενός μπλογκ.. Πάντα θα υπάρχει ένα θετικό κι ένα αρνητικό σε ό,τι κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεβαστή η άποψή σου!
    Όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή που με εκφράζει της @jacki.
    Δεν γίνονται όλα για να εκνευριστούν κάποιοι, αλλά απλά γιατί έτσι αρέσει στον ιδιοκτήτη ενός @σπιτιού!
    Σωστα λες! Όποιος δεν του αρέσει δεν μπαίνει!
    Άλλωστε αν ο player είναι σε σταθερό σημείο, με ένα κλικ τον σταματάς!

    Παρόλα αυτά, σκέφτομαι να δοκιμάσω τη μη αυτόματη λειτουργία του...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαριάνα μου κάποιοι παρεξηγήθηκαν με όσα έγραψα αλλά με απασχολούσε το θέμα και ήθελα να πω την άποψη μου.
    Νομίζω είναι καλό να διαλέγει κάποιος αν θέλει να ακούσει κάτι γιατί μπορεί την ώρα που πατά για να διαβάσει 1 μπλογκ ν’ ακούει ηδη μουσική της επιλογής του.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...