15 Ιουλ 2009

Φαντασία ή my imaginary friend + update



Οι σχέσεις που φτιάχνω μες το μυαλό μου, με άτομα που δεν μπορώ, δε θέλω να πλησιάσω ή πιο συχνά με άτομα που δεν υπάρχουν, είναι οι καλύτερες και σίγουρα πιο εύκολες σχέσεις. Φαντάζομαι πως θα ήταν αν μιλούσαμε, τι θα λέγαμε, τι θα κάναμε, που θα πηγαίναμε. Τα φανταστικά αυτά άτομα κάνουν ότι θέλω εγώ. Λένε λόγια που διαλέγω, δεν με ενοχλούν αν δεν τους θέλω. Είναι εκεί κάθε φορά που τους χρειάζομαι. Μια χαρά. Είναι κάπως σαν σήριαλ η ζωή τους. Σήριαλ όμως που γράφω, σκηνοθετώ, πρωταγωνιστώ εγώ. Είμαι ο δημιουργός τους ;)


Από μικρή είχα ένα συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό μου με το οποίο πέρασα πολλές ώρες, μάλλον τώρα που το σκέφτομαι μέρες αν όχι βδομάδες, να φαντάζομαι πως είναι, τι περνούμε μαζί, τι κάνουμε, ποια είναι η ζωή του, οι σκέψεις του, οι απόψεις του. Τον έφτιαξα τόσο καλά μέσα στο μυαλό μου που σκεφτόμουν να γράψω την ιστορία του κάπου. Ακόμα και τώρα τόσα χρόνια μετά, αν θέλω μπορώ να τον "δω" όπως τον είχα φτιάξει. Κι αν ψάξω μπορώ να δω σε ποια φάση της ζωής του βρίσκεται. Συνήθως είναι σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία από μένα.

Άραγε το κάνουν ή το έκαναν κι άλλοι αυτό ποτέ;

update

Μετά από ένα σχόλιο από τη φίλη jacki θυμήθηκά ότι δεν ανάφερα το στραβό των imaginary friends: οι φανταστικοί φίλοι είναι τέλειοι! Δεν μπορουν να κανουν λαθη, αφού εσύ αποφασίζεις τι κάνουν ανα πάσα στιγμή. Όλοι οι πραγματικοι ωχριουν μπροστα στην τελειοτητα τους! Και εννοείται ότι αυτή η τελειότητα καταντά πολύ συχνά κουραστική και σπαστική. ;)

6 σχόλια:

  1. Το έκανα κι εγώ καποιες στιγμές.
    Μα σε κάποια φάση βρέθηκε κάποιος που έλεγε όλα όσα είχα ονειρευτεί..
    Μετά πόνεσα.. και είπα ότι ας έρθει ότι έρθει όπως έρθει.
    Και θα το δεχτώ..
    Και θα το δεχτώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σπάνιο να βρεθεί κάποιος όπως τον έχεις ονειρευτεί.. γιατί αυτό είναι το στραβό τους που ξέχασα να γράψω. οι φανταστικοί φίλοι είναι τέλειοι! δεν μπορουν να κανουν λαθη. όλοι οι πραγματικοι ωχριουν μπροστα στην τελειοτητα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ προσωπικώς το κάνω συνεχεια! Και για μένα δεν είναι τόσο escapism όσο storytelling. Δεν είναι υποκατάστατο της πραγματικότητας αλλα μυθιστόρημα, ταινία που απλά εκτυλίσσεται μέσα στο μυαλό σου.
    Και φυσικά η υπόθεση δε σε απογοητεύει ποτε, το finale είναι πάντα του γούστου σου και έχεις όσα sequels η αλλαγές θέλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Lalù ακριβώς αυτό εννοώ! έπιασες το νόημα μου τέλεια! σίγουρα οι αλλαγές, παραλλαγές είναι ένα από τα πολλά θετικά. φυσικά αν γράψεις κάτι θα πρέπει να το περιορίσεις σε μια δυο παραλλαγές. αλλα οταν το σκεφτεσαι μπορει να εχει άπειρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν χωρισα με τον πρωην ,εκανα ατελειωτους διαλογους μαζι του,ολα τα παραπονα μου ,ολα οσα επρεπε να του πω οταν ειμαστε μαζι
    εκεινος ελειπε


    κι ομως συμβαινει σε ολους
    αχ τι ιδανικο που ηταν ποτε δεν ειχα καποιον να εχει αντιρρισεις!

    :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στελλίτσα μου είναι ιδανικό.. κατα κάποιο τρόπο. και καλύτερα που του τα είπες έστω κι έτσι!
    φιλιάαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...