27 Ιουλ 2009

Διάφορα και Σκόπελος

Πέρασε η φάση με τα τραγούδια νομίζω. Ήταν κάτι σαν μανία ή ξέπασμα δεν ξέρω.

Στο γραφείο είμαι μόνη αυτή τη βδομάδα κι αυτό κάνει τα πάντα ευκολότερα. Έχει πιο πολλή ησυχία. Φαίνεται άρχισαν οι περισσότεροι να πηγαίνουν διακοπές. Όπως και να’χει καλοδεχούμενη η ησυχία.

Αυτό το καλοκαίρι - όπως όλα τα καλοκαίρια που τα περνώ δουλεύοντας - δεν το αισθάνομαι. Είναι λες και περιμένω κάθε φορά να έρθει. Περιμένω. Περιμένω. Αλλά δεν έρχεται το ρημάδι.

Παλιά θυμάμαι το καλοκαίρι ήταν ανάσα ανεμελιάς, ξεκούρασης. Ήταν ευκαιρία να κάνω ό,τι εγώ θέλω για ένα χρονικό διάστημα. Η βλακεία είναι ότι πολύ συχνά τότε βαριόμουν.

Και τι δε θα δινα να μπορούσα να βαρεθώ τώρα το καλοκαίρι. Πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα ότι δε σου λείπει κάτι παρα μόνο όταν το χάσεις. Δεν αναγνωρίζεις την αξία του.

Και να ίσχυε αυτό μόνο για πράγματα ή εποχές.. καλά θα ήταν. Όμως ισχύει και για άτομα, για σχέσεις. Μερικές φορές τις πέρνω σαν δεδομένες. Όμως προσπαθώ να λέω και να υπενθυμίζω συνέχεια στον εαυτό μου ότι τίποτα και προπαντών κανένας δεν είναι δεδομένος.

Ίσως το μόνο δεδομένο στη ζωή είναι ότι όλα αλλάζουν. Οι σχέσεις αλλάζουν. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι δουλειές. Οι σκέψεις. Τα πάντα.


ΥΓ.: Χθες είδα το Μάμμα Μια! Και ερωτεύτηκα τη Σκόπελο και τις παραλίες της. Αυτά τα καταγάλανα νερά με ξετρέλαναν. Είναι φοβερά. Μπαίνει στα υπόψη για του χρόνου. Έχει παέι κανείς; Αν ναι ακούω εντυπώσεις!

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω πάει αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα το κάνω.
    Η Ελλάδα ειναι γεμάτη όμορφες θάλασσες με καταγάλανα νερά και τοπία που σε ταξιδεύουν.

    Καλή εβδομάδα
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστασία μου νομίζω μια ζωή δε μας φτάνει να γυρίσουμε την πανέμορφη Ελλάδα! Εκτός από Σκόπελο θέλω πολύ εδώ και χρόνια να πάω Σαμοθράκη. Καλά να’μαστε και να ταξιδεύουμε κάθε χρόνο. Όπου και να πάω διακοπές άμα δε πάω σε ελληνική παραλία δεν ξεκουράζομαι! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμοθράκη πήγα στις αρχές του Ιούνη και έχω πολύ υλικό να σου δώσω
    Είναι υπέροχη και ήσυχη.
    Να πας θα σου αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμάμαι πως είχες πάει θυμάμαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...