9 Απρ 2009

Ταινίες που αγαπώ


Μετά από πρόσκληση της
Κοκκινοσκουφίτσας θα αναφερω κι εγω εδω τις πιο αγαπημενες μου ταινίες - πράγμα δύσκολο για μένα γιατί ενώ παρακολουθώ συχνά ταινιές στο σινεμά και στη tv σπάνια μου αρέσει κάτι αρκετά που να το θεωρώ άξιο αναφοράς.Τεσπά.

Λοιπόν:
1) The Hours. (2002) Stephen Daldry Το είδα μόλις προχθές στη τηλεόραση και το βρήκα καταπλητικό. Φυσικά πρωταγωνιστεί μια από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς η Meryl Streep.




2)Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)Jean-Pierre Jeunet Ένα καταπλητικό, τρυφερό, γλυκό, αισιόδοξο έργο. Με μια πρωταγωνίστρια που λατρεύω, Audrey Tautou.













3) La Mala Educación (2004), Pedro Almódovar. Βασικά όλες οι ταινίες του Almódovar είναι αγαπημένες. Αν αρχίσω να τις αναφέρω όλες δε θα πω 5 αλλά πολύ περισσότερες!




4) Babel (2006) Alejandro González Iñárritu. Φοβερή, δυνατή ταινία. Ένας από τους πιο αγαπημένους, λατρεμένους ηθοποιούς πρωταγωνιστεί (όχι ο Brad Pitt καλέ! lol), Gael García Bernal



Sorry αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ :)



5) Grease (1978) Randal Kleiser Και τελευταία, αν και δεν μου αρέσουν συνήθως τα musical εδώ κάνω μια εξαίρεση.. το Grease! Είχα παλιά μια βιντεοκασσέτα και την είχαμε δει με την αδελφή μου αμέτρητες φορές. Εννοείται πως είχαμε μάθει όλες τις ατάκες και τα τραγούδια.



Αμάν ξέχασα την πιο αγαπημένη απ’ όλες και δεν επιτρέπεται να μην την αναφέρω!!

6) Breaking the waves (1996)
Lars von Trier Από όλες είναι η πιο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Είναι συγκινητική, ανθρωπίνη, αγγίζει παναθρώπινα αισθήματα με απλό τρόπο, δεν υπάρχει καλύτερη! Τώρα που την θυμήθηκα συγκινήθηκα! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!



Αυτές οι λίγες ταινιούλες που μπορούσα να θυμηθώ. Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλές άλλες που λατρεύω.


Τώρα με τη σειρά μου καλώ apparos Άσπα Green Revenger stella ColourfulMind

8 σχόλια:

  1. Συμφωνώ,
    Ειδικά με την φωτό εκείνη, ναι ξέρεις εκείνη : )))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα ο ανθρωπος είναι απίστευτα καλός ηθοποιός, μιλά ισπανικά,είναι σέξυ και είναι και όμορφος κτλ κτλ και μην ακούσω καμιά κουβεντα για το υψος του γιατι τα ακριβα αρωματα μπαινουν σε μικρα μπουκαλακια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα παιξω νινικα,καλε καμια απο αυτες δεν εχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαίρομαι που θα παίξεις καλή μου :)
    δεν μπειράζει αν δεν τις ξέρεις, όμως δες μόνο το breaking the waves γιατί αληθινά αξίζει. πάρε κοντά όμως κλήνεξ χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Amelie μου άρεσε! Τις άλλες δεν τις είδα!
    Θα ακολουθήσω και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Αμελί και το Grease είναι από τα αγαπημένα μου. Οσο για το ταλέντο του Gael...νομίζω ότι διακρίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία, χεχεχε! (Χωρίς πλάκα, είναι πολύ καλός ηθοποιός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά έχω χάσει όλες τις καινούργιες ταινίες! Είμαι απαράδεκτη! Κι έχω εμάτο το DVD recorder με ταινίες τις οποίες δεν έχω ακόμα δει. Παλιές αγαπημένες υπάρχουν πολλές αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στο Grease!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @apparos κι εμενα παρα πολυ! χαιρομαι που δεχεσαι την προσκληση μου :)

    @τα παπούτσια της Dorothy καλά ο Gael εχει ολο το πακετο νομιζω.. συμφωνουμε ολες ;)

    @Aspa δεν ειναι αναγκη να ειναι καινουργιες για να ειναι αγαπημενες. χθες σκεφτομουνα οτι λατρευω πολλες παλιες με την Doris Day και τον Rock Hudson, ξέρεις εκείνες τις ανάλαφρες διασκεδαστικές ταινίες.. ή ταινίες φοβερές με Cary Grant, James Steward και Audrey Heburn, ταινίες του Alfred Hitchcock. είναι απίστευτα πολλες που έμειναν πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...