11 Απρ 2009

κλειδωμενα μπλογκ;

μα τι έχουν πάθει κάποιοι μπλογκερ τώρα τελευταία;

γράφτηκα να διαβαζω κάποια μπλογκ και παω σε ένα - που μου άρεσε ομολογουμένως - και γράφει στο reading list (όπου φαίνεται ένα μικρό μέρος της ανάρτησης μόνο) ο συγγραφεας του το κλειδωσε επειδη του εσβησαν καποια ποστ. ευχαριστεί λέει όσους ενδιαφέρονται να πάρουν πρόσκληση, αλλά δεν θέλει να στείλει.

οκ άμα δε θέλει κάποιος να διαβάζουμε το μπλογκ του δεν υπάρχει πρόβλημα.

για αποφυγή όμως προβλήματων με σβήσιμο ποστ, μπλογκ:

πρώτο δεν δινουμε τους κωδικούς μας ή πρόσβαση διαχειριστή στο μπλογκ μας, σε
κανένα!!!

και οταν λέω κανένα εννοώ κυριολεκτικά κανένα.

γιατί άμα δίνουμε κωδικούς σε κάποιον που προσφέρθηκε ή του ζητήσαμε να μας βοηθησει στο στήσιμο, βάζουμε το εαυτό μας σε μπελάδες από τη μια, αφού με αυτό το τρόπο
υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή, αυτό το ατομο να κάνει αλλαγές, να γράψει, να διαγράψει, να αλλιώσει και άντε μετά να γίνουν διορθώσεις. αλλά απο την άλλη διατρέχει και ο ιδιος το κίνδυνο αν κάτι συμβεί να κατηγορηθεί, χωρίς να φταίει.

δεύτερο, μπορεί ένας μπλόγκερ να κανει back up το μπλογκ του, υπάρχουν site που το προσφέρουν δωρεάν, όπως γράφει αναλυτικότερα ο Νίκος ΑΑΤΟΝ (έχω δοκιμάσει τις συμβουλές του και λειτουργούν όλες στην εντέλεια)

τώρα αν τα κανει όλα και παλι την πατήσει, τι να πω; συμβαίνουν αυτά. είναι άσχημα, ατυχα, κουραστικά και άκρως σπαστικά.

όμως ο σκοπός του μπλογκ ειναι η επικοινωνία και η καταθεση κάποιων απόψεων, σκέψεων. τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω. άρα ποιος ο λογος να κλείσει κάποιος το μπλογκ και να χαίρεται μετά ότι του στέλνουν mail για να συνεχίσουν να το διαβάζουν;


φυσικά δεν εννοώ τα άτομα που από την αρχή έχουν ένα μπλογκ και γουσταρουν να το έχουν για προσωπική χρήση. αλλο αυτό. ο καθενας μπορεί να χρησιμοποιεί το μπλογκ του οπως θέλει, εννίοτε και να το κλειδώνει προφανώς. αλλά δεν είναι ωραίο πιστεύω να διαβάζεις ένα μπλογκ καιρό και εντελώς ξαφνικά, χωρίς λόγο, αιτία και εξήγηση,να βρεθείς "κλειδωμένος" έξω.

σ’ αυτές τις περιπτώσεις δε βλέπω το νόημα να στείλω αίτηση για να το διαβάζω. απλά σταματώ να είμαι αναγνώστης.

φυσικά αν το άτομο με αυτό το τρόπο ξεπεράσει το πρόβλημα του καλά κάνει. είναι κι αυτός ένας τρόπος αντιμετώπισης..



4 σχόλια:

  1. πεστα γιατι γινονται παραξηγησεις
    οποις δεν μας θελει,καλη καρδια

    καλη κυριακη κουκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι γίνονται παρεξηγήσεις Στέλλα μου χωρίς λόγο..

    καλημέρα και καλή εβδομάδα να΄χουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ για την μνεία, με τιμά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να'σαι καλά Νίκο έμαθα πολλά από σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...